Mensen met een chronische ziekte

Wanneer mensen geconfronteerd worden met een chronische ziekte, heeft dit een grote invloed op hun leven. Ze moeten zich aanpassen aan een nieuwe levensstijl. Deze aanpassingen zijn niet altijd positief en roepen regelmatig weerstand op. Vaak volgen er ook vele doktersbezoeken en onderzoeken, waarbij ze een gedeelte van de controle over het eigen leven verliezen, omdat dit deels in handen komt te liggen van doktoren.

Wat kan Shantala Speciale Zorg betekenen voor mensen met een chronische ziekte?

Shantala Speciale Zorg (SSZ) kan op verschillende manieren een positieve invloed hebben op het leven van mensen met een chronische ziekte. Bij SSZ bepaalt degene die behandelt wordt namelijk zelf de grenzen bij de behandeling. Hij of zij geeft zelf aan welke lichaamsdelen behandeld mogen worden en met welke druk. Daarnaast worden de vele aanrakingen tijdens een onderzoek vaak als onprettig ervaren. SSZ kan mensen weer laten ervaren dat aanraken prettig kan zijn.

SSZ heeft ook een positieve invloed op de lichamelijke gesteldheid, doordat er bij positieve aanrakingen Oxytocine wordt aangemaakt. Bij nierpatiënten zijn er bijvoorbeeld onderzoeken geweest waar bij de nierdialyse betere waardes gemeten werden, als er tijdens de dialyse een SSZ behandeling werd gegeven.

SSZ kan bijdragen aan:

·        Ontspanning; dit bevordert de rust, de ademhaling en de stofwisseling

·        Verlaging van de bloeddruk, hartslag

·        Regulering lichaamstemperatuur

·        Verlaging spierspanning

   

SSZ kan als totale lichaamsbehandeling, maar kan ook als deelbehandeling worden gegeven.